background-image

Vodnik za prodajo nepremičnine

 

Prodaja nepremičnine bo veliko manj stresna, če boste seznanjeni s postopkom.

Korak 1

Stopite v stik z nami: Lahko obiščete našo pisarno, nas pokličete ali nam pošljete e-poštno sporočilo. Če želite izvedeti, zakaj izbrati podjetje Premier, kliknite tukaj. Na tej točki se bomo pogovorili o vaših splošnih zahtevah in zbrali osnovne informacije o nepremičnini, denimo o vrsti nepremične in lokaciji.

Prav tako bomo z veseljem odgovorili na vaša morebitna splošna vprašanja.

Korak 2

Sestanek v nepremičnini: Z vami se bomo dogovorili za sestanek ob uri, ki vam ustreza. Na tej točki bomo zbrali več podrobnih informacij o vaši nepremičnini, ki nam bodo pomagale pri izdelavi natančne cenitve nepremičnine. Zbrali bomo naslednje informacije:

Informacije o gradnji – leto gradnje, materiali, podrobnosti o morebitnih prenovah in izvedenih obnovitvenih delih ter podrobnosti o komunalnih storitvah.

Podroben opis nepremičnine – izdelali bomo tloris nepremičnine in zbrali podrobne informacije o nepremičnini. Če bo v prodajo vključeno pohištvo ali oprema, bomo izdelali podroben seznam za namene trženja.

Pravne informacije – pridobili bomo izpisek iz zemljiške knjige, da bomo lahko preverili pravno lastništvo nepremičnine. Prav tako bomo preverili, ali so na nepremičnini kakršne koli zastavne pravice (hipoteke, zaznambe itd.), ki bi lahko vplivale na prodajo.

Fotografije in videoposnetki visoke kakovosti – izdelali bomo profesionalne fotografije in videoposnetke vaše nepremičnine v visoki ločljivosti. Če menite, da bi bilo treba izboljšati stanje nepremičnine, vam bomo strokovno svetovali, kaj je treba storiti pred začetkom trženja nepremičnine, denimo poskrbeti za strokovno čiščenje, prepleskati stene ali popraviti zlomljeno pohištvo. Navsezadnje je prvi vtis pomemben! V takih primerih se bomo z veseljem pozneje vrnili ter posneli fotografije in videoposnetek nepremičnine.

Finančne informacije – mesečni stroški, vključno s komunalnimi stroški, rezervni sklad, stroški upravljanja itd.

Davčno svetovanje – z veseljem bomo izračunali davčno obveznost, ki izhaja iz prodaje, in vam strokovno svetovali, kako učinkovito strukturirati posel.

Namen in časovni okvir prodaje – te informacije nam bodo pomagale pri pripravi strategije trženja.

Korak 3

Trženje vaše nepremičnine: Na podlagi zbranih informacij vam bomo strokovno svetovali o trenutni tržni vrednosti nepremičnine in izdelali strategijo trženja.

Iskanje kupca zahteva največjo možno prisotnost v številnih medijih. Izkoristite naš celovit paket trženja, ki vključuje:

  • izpostavljenost na Premier.si,
  • izpostavljenost na Nepremičnine.net,
  • izpostavljenost na Bolha.com,
  • izpostavljenost na več ruskih nepremičninskih spletnih portalih,
  • izpostavljenost na Luxuryestate.com,
  • podrobnosti o nepremičnini v polnih barvah v reviji za tujce »Welcome to Slovenia«, ki se razpošlje po hotelih, restavracijah in trgovinah v Sloveniji in Rusiji,
  • Podrobnosti o nepremičnini v polnih barvah v ruski reviji »Welcome to Slovenia«, ki se razpošlje po podjetjih in bencinskih črpalkah v Moskvi,
  • e-poštno obveščanje vse večje zbirke strank o potencialnih kupcih.

Korak 4

Ogledi nepremičnin: Naš daljši delovni čas je ključnega pomena za povečanje možnosti za ogled vaše nepremičnine – pravzaprav 38 % naših ogledov poteka po službi ali ob koncih tedna. Na ogledih z našim spremstvom vam lahko s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami pomagamo prodati vašo nepremičnino.

Po najboljših močeh se bomo potrudili, da vas vsaj 24 ur vnaprej obvestimo o ogledih, zato da boste lahko zagotovili, da bo nepremična primerna za ogled.

Močno priporočamo, da med ogledi v nepremičnini ni ljudi. Raziskave namreč kažejo, da so nepremičnine privlačnejše, če so videti kot »razstavni prostor«. Več informacij preberite v razdelku Pogosta vprašanja in odgovori glede prodaje.

Korak 5

Ponudba: Takoj ko bomo prejeli ponudbo, vas bomo obvestili (ustno in pisno). Prav tako vam bomo sporočili morebitne posebne pogoje, dodane k ponudbi.

Po najboljših močeh se bomo potrudili, da bomo preverili kupčevo zmožnost nadaljevanja postopka, preden se odločite sprejeti ali zavrniti ponudbo.

Korak 6

Pogodba: Ko boste sprejeli ponudbo, bo naša pravna služba pripravila prodajno pogodbo. Ta bo podrobno določala vse pogoje prodaje, vključno s predlaganim datumom predaje nepremičnine.

Prodajno pogodbo bo najprej podpisal kupec, nato pa še prodajalec (v navzočnosti notarja). Podpisana pogodba bo shranjena pri notarju. Na tej točki bo kupec nakazal 10 % dogovorjene prodajne cene.

Korak 7

Davek: Pripravili bomo vso potrebno dokumentacijo za davčni organ in vam pomagali pri plačilu davka na promet nepremičnin.

Zastave nepremičnin – Če je vaša nepremičnina zastavljena (denimo s hipoteko), bomo navezali stik z imetnikom zastavne pravice, da bi zagotovili nemoten prenos in izbris zastavne pravice za dokončanje posla.

Korak 8

Zaključek: Kupec bo nakazal 90 % dogovorjene prodajne cene. Ko bomo prejeli potrditev nakazila sredstev, bomo s kupcem opravili predajo nepremičnine. Zabeležili bomo odčitke komunalnih storitev na ta dan in obvestili vse ponudnike storitev.  

Na tej točki bomo kupcu izdali ključe nepremičnine in vložili zahtevo za vpis spremembe lastništva v zemljiško knjigo.  

Čestitamo, vaša nepremičnina je zdaj prodana!