background-image

Vodnik za nakup nepremičnine

Naš vodnik za nakup nepremičnine po korakih vam bo pomagal razumeti, kako priti od iskanja do nakupa nepremičnine.

Korak 1

Iskanje nepremičnine: Iskanja svoje popolne nepremičnine se lahko lotite na dva načina:

 
Iskalnik podjetja Premier

Po naši obsežni spletni zbirki nepremičnin lahko iščete z zanimivi funkcijami iskanja, ki vam omogočajo, da najdete točno to, kar iščete.

Tako vam naše spletno mesto omogoča iskanje nepremičnine na podlagi načrta, značilnosti (denimo kamina) ali celo razgleda!

Recimo, da je dnevna soba za vas najpomembnejši prostor v hiši, saj tam z družino preživite največ skupnega časa. Naše spletno mesto vam omogoča, da si ogledate fotografije vseh dnevnih sob v nepremičninah, ki so naprodaj, in izberete tiste nepremičnine, za katere menite, da ustrezajo vašim potrebam.

Morda pa menite, da mora hiša imeti kamin ali razgled na Alpe. Naše spletno mesto bo samodejno filtriralo vse ponudbe in prikazalo tiste nepremičnine, ki ponujajo točno to, kar želite.

 
Osebne storitve podjetja Premier

Če želite, lahko neposredno stopite v stik z nami, da se podrobno pogovorimo o vaših zahtevah. Na podlagi predloženih informacij bomo za vas opravili iskanje in vam poslali seznam vseh primernih nepremičnin.

Če ne najdete primerne nepremičnine, kar je sicer malo verjetno, lahko podrobnosti o merilih iskanja objavite na naši spletni oglasni deski za prodajalce, kjer jih bodo videli vsi potencialni prodajalci. Ko bomo prejeli primerno ponudbo, ki bo ustrezala vašim zahtevam, vam bomo poslali podrobnosti.

Prav tako bomo z veseljem odgovorili na vaša morebitna splošna vprašanja.

Korak 2

Ogled nepremičnine: Ko ste izbrali nepremičnine, ki vas zanimajo, nam preprosto sporočite, kdaj bi si jih želeli ogledati. Ne pozabite, da se zavedamo, da so ogledi nepremičnin včasih mogoči samo zvečer, zato vam bo naš daljši delovni čas olajšal življenje.

Zagotavljamo rešitev na enem mestu, kar pomeni, da bomo z veseljem uredili prevoz do nepremičnine in nazaj, če nimate lastnega prevoza.

Korak 3

Ponudba: Ko boste našli popolno nepremičnino, boste morali prodajalcu dati ponudbo. Vse, kar morate storiti, je, da nas obvestite, nato pa bomo v vašem imenu začeli pogajanja s prodajalcem. 

Korak 4

Pogodba – Ko bo vaša ponudba sprejeta, bo naša pravna služba pripravila prodajno pogodbo. Ta bo podrobno določala vse pogoje prodaje, vključno s predlaganim datumom predaje nepremičnine in seznamom vseh vključenih premičnin.

Upoštevajte, da so bile vse nepremičnine, ki jih prodaja podjetje Premier, predhodno temeljito pregledane in da je bilo pravno preverjeno, ali obstajajo lastninske pravice, pravice tretjih oseb, zastavne pravice in druge obremenitve, ki bi lahko ovirale prodajo.

Navezali bomo stik s hipotekarnimi posojilodajalci, da bi zagotovili izbris vseh hipotek ob zaključku prodaje in da ne bo nobenih ovir za zaključek prodaje nepremičnine.

Če boste za nakup najeli hipotekarni kredit, bomo navezali stik s hipotekarnim posojilodajalcem in zagotovili, da bodo njegove zahteve v celoti izpolnjene.

Prodajno pogodbo boste najprej podpisali vi, nato pa še prodajalec (v navzočnosti notarja). Podpisana pogodba bo shranjena pri notarju. Na tej točki boste morali nakazati 10 % dogovorjene prodajne cene.

Korak 5

Davek – Ko je pogodba podpisana in ste plačali 10-odstotno varščino, mora prodajalec davčnemu organu predložiti kopijo prodajne pogodbe za izračun davka na promet nepremičnin, ki ga mora plačati prodajalec. Ta postopek bomo spremljali in nadzorovali.

Navezali bomo stik s hipotekarnimi posojilodajalci in nadzorovali izbris morebitnih zastavnih pravic ob zaključku prodaje.

Korak 6

Zaključek – Ko prejmemo potrditev od davčnih organov in končno odobritev hipotekarnega posojilodajalca (če obstaja), boste nakazali 90 % dogovorjene prodajne cene.

Ko so sredstva nakazana, bomo s prodajalcem opravili predajo nepremičnine. Zabeležili bomo odčitke komunalnih storitev na ta dan in vse ponudnike storitev obvestili o spremembi lastništva.

Na tej točki vam bomo izdali ključe nepremičnine, nato pa boste vložili zahtevo za vpis spremembe lastništva v zemljiško knjigo. 

Čestitamo, postali ste pravni lastnik nepremičnine!