background-image

Pogosta vprašanja in odgovori glede nakupa nepremičnine

Kako lahko iščem nepremičnine?

Iskanja popolne nepremičnine se lahko lotite na dva načina:

  • Lahko iščete v zbirki nepremičnin na uporabniku zelo prijaznem in inovativnem spletnem mestu. Ko ste izbrali, katere nepremičnine bi si želeli ogledati, stopite v stik s posrednikom podjetja Primer, da se dogovorimo za čas ogleda, ki vam ustreza.
  • Če želite bolj osebni pristop, vam bodo posredniki podjetja Premier vedno z veseljem pomagali. Zagotavljamo t. i. »VIP storitev Premier«. To pomeni, da vas bomo razbremenili iskanja nepremičnine. Vse, kar morate narediti, je, da nam sporočite svoje želje, mi pa bomo poiskali nepremičnine, ki izpolnjujejo vaše zahteve. Nato s seznama samo izberete nepremičnine, ki bi si jih želeli ogledati.
Če v naši zbirki podatkov ni primerne nepremičnine, bomo preiskali celoten slovenski trg, da bi za vas našli popolno nepremičnino.

Koliko bo stal nakup nepremičnine?

Dogovorjena nakupna cena + stroški vpisa spremembe lastništva v zemljiško knjigo + posredniška provizija v višini 2 % + DDV nakupne cene.

 

Ali moram ob nakupu nepremičnine plačati davek?

Na splošno velja, da pri nakupu nepremičnine ni davčnih obveznosti. Vendar obstajajo izjeme:

  • Če kupujete novo nepremičnino (oziroma nepremičnino, ki je v uporabi manj kot 2 leti), se nakupni ceni prišteje DDV.
  • Če kupujete poslovno nepremičnino in je prodajalec zavezanec za DDV, se lahko nakupni ceni prišteje DDV.

Naši strokovni svetovalci vam bodo z veseljem ponudili davčno svetovanje po meri glede posameznih nepremičnin.

Kako se izvajajo ogledi nepremičnin?

Ko ste izbrali primerne nepremičnine, stopite v stik z enim od naših strokovnih posrednikov, da se dogovorite za ogled. Sporočite nam dneve in ure, ki vam ustrezajo, nato pa bomo pripravili ustrezni časovni razpored ogledov. Zaradi daljšega delovnega časa so nepremičninski posredniki podjetja Premier na voljo za ogled nepremičnin od 9.00 do 20.00 ob delavnikih in od 11.00 do 17.00 ob sobotah.

Če ste omejeni s prevoznimi sredstvi, vam bomo z veseljem uredili prevoz od vašega doma do nepremičnin in nazaj v enem od vozil, opremljenih z našo blagovno znamko.

Kaj se zgodi, ko je moja ponudba sprejeta?

Več informacij poiščite v našem Vodniku za nakup nepremičnine.