background-image

Vodnik za nakup nepremicnine

 

 

Naš vodnik za nakup nepremicnine po korakih vam bo pomagal razumeti, kako priti od iskanja do nakupa nepremicnine.

Korak 1

Iskanje nepremicnine: Iskanja svoje popolne nepremicnine se lahko lotite na dva nacina:

 
Iskalnik podjetja Premier

Po naši obsezni spletni zbirki nepremicnin lahko išcete z zanimivi funkcijami iskanja, ki vam omogocajo, da najdete tocno to, kar išcete.

Tako vam naše spletno mesto omogoca iskanje nepremicnine na podlagi nacrta, znacilnosti (denimo kamina) ali celo razgleda!

Recimo, da je dnevna soba za vas najpomembnejši prostor v hiši, saj tam z druzino prezivite najvec skupnega casa. Naše spletno mesto vam omogoca, da si ogledate fotografije vseh dnevnih sob v nepremicninah, ki so naprodaj, in izberete tiste nepremicnine, za katere menite, da ustrezajo vašim potrebam.

Morda pa menite, da mora hiša imeti kamin ali razgled na Alpe. Naše spletno mesto bo samodejno filtriralo vse ponudbe in prikazalo tiste nepremicnine, ki ponujajo tocno to, kar zelite.

 
Osebne storitve podjetja Premier

Ce zelite, lahko neposredno stopite v stik z nami, da se podrobno pogovorimo o vaših zahtevah. Na podlagi predlozenih informacij bomo za vas opravili iskanje in vam poslali seznam vseh primernih nepremicnin.

Ce ne najdete primerne nepremicnine, kar je sicer malo verjetno, lahko podrobnosti o merilih iskanja objavite na naši spletni oglasni deski za prodajalce, kjer jih bodo videli vsi potencialni prodajalci. Ko bomo prejeli primerno ponudbo, ki bo ustrezala vašim zahtevam, vam bomo poslali podrobnosti.

Prav tako bomo z veseljem odgovorili na vaša morebitna splošna vprašanja.

Korak 2

Ogled nepremicnine: Ko ste izbrali nepremicnine, ki vas zanimajo, nam preprosto sporocite, kdaj bi si jih zeleli ogledati. Ne pozabite, da se zavedamo, da so ogledi nepremicnin vcasih mogoci samo zvecer, zato vam bo naš daljši delovni cas olajšal zivljenje.

Zagotavljamo rešitev na enem mestu, kar pomeni, da bomo z veseljem uredili prevoz do nepremicnine in nazaj, ce nimate lastnega prevoza.

Korak 3

Ponudba: Ko boste našli popolno nepremicnino, boste morali prodajalcu dati ponudbo. Vse, kar morate storiti, je, da nas obvestite, nato pa bomo v vašem imenu zaceli pogajanja s prodajalcem. 

Korak 4

Pogodba – Ko bo vaša ponudba sprejeta, bo naša pravna sluzba pripravila prodajno pogodbo. Ta bo podrobno dolocala vse pogoje prodaje, vkljucno s predlaganim datumom predaje nepremicnine in seznamom vseh vkljucenih premicnin.

Upoštevajte, da so bile vse nepremicnine, ki jih prodaja podjetje Premier, predhodno temeljito pregledane in da je bilo pravno preverjeno, ali obstajajo lastninske pravice, pravice tretjih oseb, zastavne pravice in druge obremenitve, ki bi lahko ovirale prodajo.

Navezali bomo stik s hipotekarnimi posojilodajalci, da bi zagotovili izbris vseh hipotek ob zakljucku prodaje in da ne bo nobenih ovir za zakljucek prodaje nepremicnine.

Ce boste za nakup najeli hipotekarni kredit, bomo navezali stik s hipotekarnim posojilodajalcem in zagotovili, da bodo njegove zahteve v celoti izpolnjene.

Prodajno pogodbo boste najprej podpisali vi, nato pa še prodajalec (v navzocnosti notarja). Podpisana pogodba bo shranjena pri notarju. Na tej tocki boste morali nakazati 10 % dogovorjene prodajne cene.

Korak 5

Davek – Ko je pogodba podpisana in ste placali 10-odstotno varšcino, mora prodajalec davcnemu organu predloziti kopijo prodajne pogodbe za izracun davka na promet nepremicnin, ki ga mora placati prodajalec. Ta postopek bomo spremljali in nadzorovali.

Navezali bomo stik s hipotekarnimi posojilodajalci in nadzorovali izbris morebitnih zastavnih pravic ob zakljucku prodaje.

Korak 6

Zakljucek – Ko prejmemo potrditev od davcnih organov in koncno odobritev hipotekarnega posojilodajalca (ce obstaja), boste nakazali 90 % dogovorjene prodajne cene.

Ko so sredstva nakazana, bomo s prodajalcem opravili predajo nepremicnine. Zabelezili bomo odcitke komunalnih storitev na ta dan in vse ponudnike storitev obvestili o spremembi lastništva.

Na tej tocki vam bomo izdali kljuce nepremicnine, nato pa boste vlozili zahtevo za vpis spremembe lastništva v zemljiško knjigo. 

Cestitamo, postali ste pravni lastnik nepremicnine!